Beste camera drone 2020

Beste camera drone 2020

Snel naar: Beste goedkope dronesBeste drones

Camera drones zijn enorm populair geworden. Ze bieden de mogelijkheid om overal te fotograferen, je kunt elke hoek van je onderwerp vastleggen en voegt natuurlijk een extra wow-factor toe aan je foto.

Niet gek dus dat je aan het kijken bent voor een drone. Maar je komt er al snel achter dat er best wat verschillende modellen op de markt zijn. Een bekend merk in de drone wereld is DJI. Deze modellen komen dan ook terug in onze lijst van beste drones in 2020. Wat nou de precieze verschillen zijn tussen de DJI drones lees je in ons artikel ‘Verschillen in de DJI drones’. Dan nu verder met onze lijst beste camera drones!

Drone met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Wanneer je overweegt een drone aan te schaffen, kijk dan eerst eens naar de nieuwe DJI Mavic Mini. De prijs-kwaliteit verhouding van deze drone is fantastisch. Met de 12 megapixel camera heeft deze drone evenveel megapixels als de mavic air, mavic pro, en mavic 2 zoom, maar scheelt meer dan de helft in prijs. De maximale vliegtijd van deze drone is zelfs beter dan de andere drones, namelijk 30 minuten! De maximale vliegafstand is wel minder dan de andere, namelijk 2 kilometer. Dit is veel meer bij de duurdere modellen. Van alle DJI drones is dit de lichtste op de markt, met maar 249 gram waardoor je deze zeer makkelijk mee kunt nemen onderweg. Filmen doet de Mavic Mini in 2.7k, hiermee lever je wel iets in ten opzichte van de andere modellen die allemaal in 4K filmen.

Top 3 goedkope drones met camera

Wanneer je wilt beginnen met drone fotografie of video maar geen vermogen hieraan kwijt wilt zijn, zijn er nog andere modellen waaruit je kunt kiezen. Hieronder onze top 3.

  1. Tello
  2. Mavic Mini
  3. Mavic Air

Modellen vergelijken »

Onze aanrader
Tello drone

1. De Tello Drone

Deze drone is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, en is perfect voor video’s en foto’s voor social media. De Tello is zeer makkelijk in gebruik en ook ontzettend wendbaar. Hij kantelt gemakkelijk 8 verschillende kanten op wanneer je met je vinger over je smartphone heen swiped. De camera in de drone filmt in 720p, genoeg voor een vette foto of video op facebook of instagram. De drone is uitgerust met een ‘fail safe’ mode. Dit betekend dat hij automatisch veilig land wanneer deze bijvoorbeeld geen batterij meer heeft of de connectie verliest met de controller.

Onze aanrader
DJI Mavic Mini drone

2. DJI Mavic Mini

Ook onze aanrader voor beste prijs-kwaliteit verhouding, maar door de prijs de nummer 2 in dit rijtje. Ondanks dat deze drone vele male goedkoper is dan de meer professionele modellen, doen de specificaties zeker niet onder. De Mavic Mini past gewoon op je handpalm, bijna even groot als een iPhone x, en is slechts 249 gram (!). Perfect voor op vakantie dus! Met ‘quick shots’ heb je 4 voorgeprogrammeerde bewegingen om mooie beelden te schieten. De mavic mini is ook verkrijgbaar met een zogenaamde ‘fly combo kit’.

DJI Mavic Air drone

3. De DJI Mavic Air

De duurste drone in dit rijtje en daarom op nummer 3. De specificaties van de Mavic Air zijn daarom wel beter. Zo filmt deze drone wel in 4K, ten opzichte van de Mavic Mini. Ook dit model is zeer compact en daardoor makkelijk mee te nemen. De camera is ingebouwd met een 3 assige gimbal, wat zorgt voor goede beeldstabilisatie. Met een intern geheugen van 8 gb zou je zelfs zonder geheugenkaartje beelden kunnen schieten. Ook kun je deze drone zelfs bedienen met handgebaren! De technische aspecten verschillen dus nogal wat met de Mavic Mini, maar dit zie je ook wel terug in de prijs.

Beste goedkope camera drones vergelijken

Specificatie Tello DJI Mavic Mini DJI Mavic Air
Megapixels 5 12 12
Gewicht 80 gram 249 gram 430 gram
Video 720p 1520p (2.7k) 2160p (4K)
Maximale accuduur 13 min 30 min 21 min
Maximale vliegafstand 100 m 2 km 4 km
Prijs €€ €€€
Aanbieder Coolblue » Coolblue » Coolblue »
Aanbieder CameraNu » CameraNu » X

Top 3 beste drones

Wanneer je toch een stapje hoger wilt met de meest geavanceerde snufjes heeft DJI top modellen beschikbaar. Hieronder onze top 3.

  1. Mavic 2 pro
  2. Mavic 2 zoom
  3. Mavic Pro

Modellen vergelijken »

Onze aanrader
DJI Mavic 2 Pro drone

1. De DJI Mavic 2 pro drone

Dit is de nieuwe drone van DJI en daarom ook eentje met de beste specificaties tot nu toe. De camera van Hasselblad kan 4K filmen en fotografeert zelfs met 20 megapixels. Deze hoeveelheid megapixels zie je niet terug bij andere modellen. De maximale vliegtijd is ook lang in vergelijking met andere modellen, namelijk 31 minuten. De ‘active track 2.0’ die de Mavic 2 Pro heeft is een verbeterde variant van de tracking op de Mavic Pro en is ook aanzienlijk beter!

DJI Mavic 2 Zoom drone

2. De DJI Mavic 2 Zoom drone

De naam zegt het al, de camera op deze drone heeft de mogelijkheid om te zoomen. De lens gaat van 24 tot 34 mm en dit heeft best wat voordelen. In Nederland moet je namelijk best wat afstand houden met je drone tot gebouwen en mensen om aan de regels te voldoen. Met deze zoom kun je dus beeldvullende shots maken, zonder dat de drone heel dicht op objecten in de buurt hoeft te zitten. Met de zoom komt ook een nieuwe ‘quick shot’, namelijk de dolly zoom waarbij de drone achteruit vliegt en de lens inzoomt wat een heel gaaf effect oplevert.

DJI Mavic Pro drone

3. De DJI Mavic Pro drone

Met de komst van de Mavic Pro 2 is de eerste versie natuurlijk in prijs gedaald. Een mooie kans dus om met een goede drone voor een redelijke prijs te kunnen experimenteren. De vliegtijd is 27 min, filmt in 4k en maakt foto’s in 12 megapixel. Met een bereik van 2km is dit meer dan genoeg met de gestelde regels in Nederland.

Beste goedkope camera drones vergelijken

Specificatie DJI Mavic 2 pro DJI Mavic 2 zoom DJI Mavic Pro
Megapixels 20 12 12
Gewicht 907 gram 905 gram 734 gram
Video 2160p (4K) 2160p (4K) 2160p (4K)
Maximale accuduur 27 min 31 min 31 min
Maximale vliegafstand 18 km 18 km 7 km
Prijs €€€ €€
Aanbieder Coolblue » Coolblue » Coolblue »
Aanbieder CameraNu » CameraNu » CameraNu »

Conclusie

Er zijn dus heel wat drones, met ieder uitblinkers voor verschillende gebruikssituaties. Wanneer je naar de beste prijs-kwaliteit verhouding kijkt, is de DJI Mavic Mini je beste keus. Wanneer je alleen foto’s en video’s voor socialmedia gaat maken, heb je aan een Tello meer dan voldoende, en deze kan ook nog eens gave truucs om indruk te maken op je volgende feestje ;-). Een high-end cameradrone toch meer je ding? Ga dan voor de DJI Mavic Pro 2!

Plaats reactie
Ook interessant

Verschil tussen de Canon 6D Mark II en 5D Mark IV

Verschil tussen de Canon 6D Mark II en 5D Mark IV

De Canon 6D Mark II en 5D Mark IV zijn spiegelreflex modellen van Canon, ontzettend sterke units die prachtige resultaten geven. Er is echter wel een groot prijsverschil tussen beide modellen. Wat zijn de verschillen?

Discover functie Lightroom

nieuws

Discover functie Lightroom

De Discover functie in Lightroom, niet heel bekend maar legt alle geheimen van de workflows van bekende fotografen op tafel. Blessing or a curse?

Supermaan fotograferen

landschap

Supermaan fotograferen

In deze blog vertelt fotograaf Peter Abbes hoe hij de supermaan heeft gefotografeerd. Hij neemt je mee met zijn planning, de instellingen en hoe de uiteindelijke foto tot stand is gekomen.