Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

Beste landschapsfotografie boeken

Geüpdatet op 16 april 2021 #Landschapsfotografie 1

De wereld kent vele adembenemende en fotogenieke locaties. Deze locaties zorgen voor de ultieme gelegenheid voor landschapsfotografie. Niet gek dus dat landschapsfotografie een van de meest populaire vormen van fotografie is.

Op het eerste gezicht lijkt landschapsfotografie ook een van de makkelijkste vormen van fotografie. Je hoeft geen actie vast te leggen, mensen te laten poseren of voorafgaand studiolampen op te zetten. Dit betekent echter niet dat landschapsfotografie geen oefening vereist. Er zijn zoveel aspecten van landschapsfotografie die je moet kennen en rekening mee moet houden.

Naast zelf oefenen met je camera, is het lezen van fotografieboeken een van de beste manieren om je skills te verbeteren. Boeken bieden nieuwe inzichten, inspiratie en praktische uitleg om tot het beste eindresultaat te komen. Daarom is het bouwen van een fotobibliotheek een goed idee, vooral omdat boeken altijd goedkoper zijn dan een hele nieuwe camera-uitrusting!

We hebben de beste landschapsfotografie boeken voor je op een rijtje gezet, zowel Engelse als Nederlandse boeken. Heb jij nog een suggestie? Laat deze vooral achter in de reacties!

Boeken over landschapsfotografie

Landschap en Architectuur - Bas Meelker Pieter Dhaeze

Landschap en Architectuur - Bas Meelker Pieter     Dhaeze

Als je een beetje bekend bent met landschapsfotografie, ken je ook natuurlijk Bas Meelker. Bas staat bekend om zijn prachtige hollandse landschapsfotografie met interessante composities. Zijn kennis van landschapsfotografie heeft hij gevangen in het boek Landschap en Architectuur, waar hij alle aspecten van landschapsfotografie uitlicht. Het boek is praktisch beschreven en de teksten worden rijkelijk ondersteund met voorbeeldfoto’s en beeldmateriaal. Er zijn hoofdstukken over techniek, compositie, praktijk en beeldbewerking.

 • Niveau: Gevorderde
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 200

 

Bekijk dit boek »

Praktijkboek landschapsfotografie - Jaap Schelvis en Bendiks Westerink

Landschap en Architectuur - Bas Meelker Pieter     Dhaeze

Een handboek voor alle aspecten van landschapsfotografie. In het boek geven zes verschillende fotografen een mooi overzicht van hun kennis over landschapsfotografie. Het boek bevat zeer nuttige tips voor zowel de beginnende als gevorderde fotograaf met veel voorbeeldfoto’s.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 168

 

Bekijk dit boek »

Digitale landschapsfotografie - Michael Freeman

Digitale landschapsfotografie - Michael Freeman

In dit boek worden de werkwijze van drie invloedrijkste landschapsfotografen van de 20e eeuw. Ook wordt het ‘zonesysteem’ uitgelegd en met voorbeelden laat de auteur zien dat dit ook in de digitale fotografie nog steeds van toepassing is en gebruikt kan worden om tot een perfecte landschapsfoto te komen. In het eerste hoofdstuk aandacht voor de technische basiskennis, vervolgens licht en compositie en tot slot een uitgebreid stuk over nabewerking en het maken van afdrukken.

 • Niveau: Gevorderde
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 160

 

Bekijk dit boek »

The landscape photography book - Scott Kelby

The landscape photography book - Scott Kelby

Scott Kelby is een van de meest bekende, en een van de best verkopende schrijver van boeken over fotografie. Scott behandeld in dit boek alle aspecten van landschapsfotografie, zodat je in staat bent de meest adembenemende landschapsfoto’s te maken. Scherpstellen, camera instellingen, HDR foto’s, panoramafoto's, lange sluitertijd, apparatuur en accessoires, planning en nabewerking, je vind het allemaal in dit boek.

 • Niveau: Beginner en Gevorderde
 • Taal: Verkrijgbaar in Nederlands en Engels
 • Pagina’s: 208

 

Bekijk dit boek (EN) » Bekijk dit boek (NL) »

Mastering Landscape Photography - David Taylor

Mastering Landscape Photography - David Taylor

Het boek bevat een uitgebreide gids voor de keuze van camera's, lenzen en andere apparatuur en accessoires. Taylor bespreekt de basisprincipes van belichting - diafragma, sluitertijd, ISO, dynamisch bereik - en de effecten van licht op het landschap, op verschillende tijdstippen van de dag en bij alle weersomstandigheden. Praktisch advies over het plannen van een buitenopname omvat de basis van het samenstellen van een reisset, het gebruik van kaarten en het kiezen van een locatie, het raadplegen van tijden voor zonsopgang en zonsondergang, weersvoorspellingen en het voorspellen van getijden. De prachtige fotografie van de schrijven bevat kustgebieden, heuvels en bergen, door bossen en heidevelden, in alle seizoenen en weersomstandigheden, in het licht van de dag en het donker van de nacht.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Engels
 • Pagina’s: 176

 

Bekijk dit boek »

The Art of Landschape Photography - Ross Hoddinott

The Art of Landschape Photography - Ross Hoddinott

Dit boek zich vooral op de principes van compositie en esthetisch ontwerp. Het legt de nadruk op hoe techniek de esthetiek van een afbeelding beïnvloedt, zoals het gebruik van filters. Het bevat talloze voorbeeldfoto's om de besproken compositie punten te illustreren. The Art of Landscape Photography veronderstelt een goede kennis van de technische basisbeginselen - zoals correcte belichting, filters en scherpte - en richt zich op het 'hart en ziel' van landschapsfotografie: de principes van compositie en esthetisch ontwerp om betekenis en emotie over te brengen . Hoewel de techniek niet zal worden genegeerd, zal de nadruk liggen op hoe deze de esthetiek van het beeld beïnvloedt - bijvoorbeeld door filters te gebruiken om de sfeer van een scène te verbeteren in plaats van simpelweg om de uitersten van het contrast in evenwicht te brengen. Het boek bevat veel beeldmateriaal, met talloze voorbeeldfoto's om de besproken compositie punten te illustreren.

 • Niveau: Gevorderd
 • Taal: Engels
 • Pagina’s: 192

 

Bekijk dit boek »

Focus op fotografie - Dronefotografie - Wiebe de Jager

Focus op fotografie - Dronefotografie - Wiebe de   Jager

Wanneer je wilt beginnen met dronefotografie is dit boek echt een aanrader. Het boek richt zich op de aankoop van een drone, de voorbereiding, regelgeving in Nederland, en uiteraard vlieg- en fotografe tips. Het boek is vooral gericht op amateurgebruik met veel praktische tips en voorbeelden, maar er is ook informatie opgenomen voor professionals. Het boek en daarmee de regelgeving komt uit 2019, maar zijn er verwijzingen in om genomen naar de meest actuele wetgeving zodat je altijd op de hoogte bent.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 192

 

Bekijk dit boek »

Praktijkgids Filters - Bob Luijks

Praktijkgids Filters - Bob Luijks

Bij landschapsfotografie wordt er veel gebruik gemaakt van filters. Veel meer dan bij andere takken van fotografie. Dit boek gaat dan ook helemaal in over de verschillende soorten filters en hoe je die gebruikt. Niet alleen fysieke filters komen aan bod, maar ook digitale filters. Met name is er veel aandacht voor de drie meest gebruikte filters bij landschapsfotografie: het polarisatie filter, grijsfilter en grijsverloopfilter. Het boek bevat veel praktische voorbeelden en tips, ondersteund met voorbeeldfoto’s en ander beeldmateriaal.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 168

 

Bekijk dit boek »

Boeken over de mooiste fotolocaties

Foto locaties zijn natuurlijk te vinden op onze website, maar daarnaast zijn er ook boeken beschikbaar waar je de mooiste fotolocaties in Nederland kan ontdekken!

Mooiste fotolocaties in oost Nederland

Mooiste fotolocaties in oost Nederland

Met meer dan 600 fotolocaties en 145 natuurgebieden is dit een zeer compleet boek. Geschreven door veertig lokale natuurfotografen met per locatie uitgeschreven wat de beste momenten van de dag zijn. Met exacte GPS locaties weet je zeker dat je op de juiste plekken voor fotografie terecht komt. Niet alleen voor landschapsfotografie, maar ook toplocaties voor de mooiste insecten en de beste hotspots voor dieren- en vogelfotografie.

 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 368

 

Bekijk dit boek »

Mooiste fotolocaties in Zuid Nederland

Mooiste fotolocaties in Zuid Nederland

Van dezelfde uitgever ook een boek over Zuid Nederland, met in dit boek 180 natuurgebieden en 700 locaties.

 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 372

 

Bekijk dit boek »

Boeken over nabewerking

Classroom in a Book - Adobe Photoshop CC en Lightroom Classic CC voor fotografen

Classroom in a Book - Adobe Photoshop CC en   Lightroom   Classic CC voor fotografen

Wordt meester in het organiseren en bewerken van je foto’s. Je leert hoe je Photoshop en Lightroom samenwerken en kunt gebruiken om je foto’s om te toveren tot adembenemende platen.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 320

 

Bekijk dit boek »

Scott Kelby: Hoe doe je dat in Lightroom?

Scott Kelby: Hoe doe je dat in Lightroom?

De bekende Scott Kelby heeft ook boeken over nabewerking. In dit boek legt Scott uit hoe je elke aanpassing in Lightroom maakt, tot in detail. Dit is een boek waarin je leest op welke knop je moet drukken, welke instelling je moet gebruiken en hoe en wanneer je die precies gebruikt, zodat je nooit meer in Lightroom Classic 'vastzit'. Dit wordt je altijd-bij-de-handboek, dat altijd vlak naast je ligt wanneer je aan het werk bent in Lightroom. Zowel te gebruiken voor Windows als Mac.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 320

 

Bekijk dit boek »

Scott Kelby: Hoe doe je dat in Photoshop?

Scott Kelby: Hoe doe je dat in Photoshop?

Photoshop is een ontzettend uitgebreid programma. Dit is mooi omdat je alles wat je kan bedenken met Photoshop kan bereiken. Maar, waar begin je met zoeken naar een specifieke functie? Precies daarvoor is dit boek geschreven: om je snel naar de juiste techniek, instelling, menuopdracht of informatie te loodsen die je nu nodig hebt. Scott vertelt je in heldere taal precies hoe het werkt, alsof hij naast je zit.

 • Niveau: Beginner
 • Taal: Nederlands
 • Pagina’s: 300

 

Bekijk dit boek »

Plaats een reactie

Reacties

 • Geplaatst door Ranker SEO op 02/23/22 3:42am

  Hello,

  Greetings from Ranker SEO.

  Are you looking for a genuine SEO service to rank your website top on Google? Are you cheated by fake SEO companies?

  You have found an affordable legitimate SEO agency to rank your website.

  We have ranked 100s of websites such as blogs, shopify stores, ecommerce websites, adult websites, saas websites, etc. You can reach more customers by utilizing our backlinks.

  For real proof, you can visit our website and check out. Contact us for more details.

  Our Skype ID: support@ranker.one
  Our Website: https://www.ranker.one

  Thanks & Regards
  Ranker SEO

  If you don't like to receive our messages, you can unsubscribe by click here https://www.ranker.one/unsubscribe/?site=spotshare.nl