Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

Beste locaties om bollenvelden te fotograferen

Geüpdatet op 05 mei 2022 #Tips en tricks 1

Rond deze tijd van het jaar begint het bij veel fotografen al te kriebelen. De lente komt eraan, en dat betekent ook dat de bollenvelden in Nederland weer prachtig in bloei zullen staan. Niet alleen buitelandse toeristen maar ook de Nederlandse fotografen kunnen hier natuurlijk onwijs van genieten. De beste locaties om de bollenvelden vast te leggen vind je natuurlijk op SpotShare. We hebben een aantal locaties voor je op een rijtje gezet!

Bollenvelden bij Hillegom

Natuurlijk kun je in de buurt van de Keukenhof, waar jaarlijks bezoekers van over de hele wereld komen, de velden ontdekken. Denk aan het gebied rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout.
Bekijk locatie Hillegom »

Foto: Dennis Polman

 

Noordoostpolder

In de Noordoostpolder, in het noorden van Flevoland, kun je grote bollenvelden tegenkomen. In dit gebied worden voornamelijk Tulpen gekweekt. Er zijn vroege en late tulpensoorten en daardoor staan er vanaf half april langs de route steeds velden in bloei. 
Bekijk locatie Noordoostpolder »

Foto: Dennis Polman

 

Noordwijkerhout

Naast de bollenvelden in Hillegom kun je ook naar de gemeente Noordwijkerhout. Gemeente Noordwijkerhout noemt zich het ‘Hart van de Bollenstreek’, want de gemeente heeft het grootste oppervlakte aan kleurrijke bollenvelden in de streek.
Bekijk locatie Noordwijkerhout »

Foto: Dennis Polman

 

Bollenvelden in het zuiden van Flevoland

Niet alleen de noordoostpolder is prachtig om bollenvelden te fotograferen. Ook in het zuiden van Flevoland richting Lelystad en Zeewolde zijn er genoeg te ontdekken. Er is ook een mooie tulpenroute voor 2022 georganiseerd die vanaf 16 april start! Deze duurt tot 7 mei en un deze periode kun je volop genieten van het kleurrijke buitengebied van de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere. Naast autoroutes in Dronten, Lelystad en Zeewolde hebben ze ook een wandelroute en vier fietsroutes. 
Bekijk locatie Flevoland »

Foto: Dennis Polman

 

Bollenvelden fotograferen in Nederland

Met deze fotolocaties zou je wel wat mooie platen kunnen schieten van bollenvelden. We hopen je goed opweg te hebben geholpen en kunnen niet wachten op jullie resultaten! Vergeet ze vooral niet te delen op SpotShare of te delen op instagram met de hashtag #SpotShareNL ;-)

Met dank aan Dennis Polman voor de fantastische foto's! Bekijk meer van zijn werk op zijn profiel zijn website, of volg Dennis op facebook.

Plaats een reactie

Reacties

  • Geplaatst door Piet Jetse Heeringa op 08/12/21 12:38am

    Dit is een handig artikel.