Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

DJI Drones vergelijken: verschillen en welke is de beste?

Geüpdatet op 14 April 2021 #Gear guides

Snel naar: DJI vergelijkingstabel

In dit artikel vergelijken we drones, zodat je kunt zien welke het beste is voor jou, kijkend naar verschillende factoren zoals beeldkwaliteit, vluchttijd en prijs. Bovendien hebben we voor elk een paar video's toegevoegd, zodat je zelf kunt beoordelen!

Nog niet zo lang geleden moesten filmmakers duizenden uren besteden aan het huren van een helikopter om die prachtige, unieke foto's uit de lucht te krijgen. Om nog maar te zwijgen van de moeite, het papierwerk en de logistiek. Maar nu, dankzij DJI, is luchtfilms nooit eenvoudiger of goedkoper geweest.

We hebben specifiek alleen DJI-modellen hier vergeleken, omdat ze echt (momenteel) de beste drones op de markt zijn. We zijn allemaal voor concurrentie en het zal interessant zijn om te zien of andere merken DJI kunnen uitdagen, omdat ze nu mijlenver vooruit zijn. Of hoger?

Lees ook: Beste camera drones 2020

Over de hele linie zijn hun drones ook ongelooflijk eenvoudig om te vliegen. En daar beginnen we - bij de instap modellen.

DJI Mini 2 drone

DJI Mini 2

Dit is een van de laatste modellen van DJI. Het is een beetje een vreemde eend in de DJI reeks. De prijs-kwaliteit verhouding van deze drone is heel goed. Voor minder dan de helft van de prijs van de high-end drones zijn de verschillen in specificaties helemaal niet zo groot. De DJI Mini 2 bestuur je met de gebruiksvriendelijke DJI Fly app. Dit is een andere app dan de DJI GO app die de pro modellen gebruiken. Je filmt met de Mini 2 in 1080p of in 4k.

Bij de mini heb je de keuze tussen de volgende 5 quick shots:

  • Raket: stijg op met de camera naar beneden gericht.
  • Dronie: vlieg achteruit en omhoog, met de camera op je onderwerp vergrendeld.
  • Cirkel: de Mavic Mini draait rond het onderwerp.
  • Helix: vlieg omhoog, spiraalvormig rond uw onderwerp.
  • Boomerang: vlieg omhoog, spiraalvormig rond uw onderwerp en kom terug.

DJI Mavic Mini 2 specificaties

Product DJI Mavic Mini 2
Megapixels 12
Gewicht 249 gram
Video 2160p (4K)
Maximale accuduur 31 min
Maximale vliegafstand 10 km
Prijs
Aanbieder Coolblue »
Aanbieder CameraNu »

Bekijk bij Coolblue » Bekijk bij CameraNu »

DJI Mavic Air drone

DJI Mavic Air 2

Met de DJI Mavic Air 2 maak je eenvoudig 180 graden panoramas. Niet alleen 180 graden, maar zelfs horizontale, verticale en 360 sphere panorama's. Voor videografen is de Air een must, de drone filmt namelijk in 4k met 60fps wat prachtige beelden oplevert en de drone is zelfs in staat 8k hyperlapse opnames te maken.. Net als de Mavic Mini maakt de Mavic Air foto’s met 48 megapixels. Naast ruimte voor een geheugenkaart, heeft de Air ook de mogelijkheid om tot 8gb intern op te slaan.

DJI Mavic Air 2 specificaties

Product DJI Mavic Air 2
Megapixels 48
Gewicht 430 gram
Video 2160p (4K)
Maximale accuduur 34 min
Maximale vliegafstand 18,5 km
Prijs €€
Aanbieder Coolblue »
Aanbieder CameraNu »

DJI Mavic 2 Pro drone

DJI Mavic 2 pro

De Mavic 2 pro is uitgerust met een enige echte Hasselblad camera. Dit high-end merk staat bekend om de hoogwaardige beelden die camera’s leveren. Met 20 megapixel is dit de camera met de hoogst aantal megapixels uit de DJI reeks. Daarnaast heeft deze drone een nieuwe feature, namelijk een hyperlapse. Bij dit effect beweegt de camera heel langzaam, terwijl alle objecten in het shot heel snel bewegen. Met de Mavic Pro heb je een maximale accuduur van 31 minuten, genoeg tijd om met prachtige shots weer veilig te landen. De tracking mode op de Mavic 2 pro is aanzienlijk verbeterd met die op type 1.

DJI Mavic Pro 2 specificaties

Product DJI Mavic 2 pro
Megapixels 20
Gewicht 907 gram
Video 2160p (4K)
Maximale accuduur 27 min
Maximale vliegafstand 18 km
Prijs €€€€
Aanbieder Coolblue »
Aanbieder CameraNu »

Bekijk bij Coolblue » Bekijk bij CameraNu »

DJI Mavic 2 Zoom drone

DJI Mavic 2 Zoom

De Mavic 2 Zoom heeft, zoals de naam al een beetje verklapt, een zoom lens. Waarbij de Mavic 2 pro een fixed lens heeft van 28mm, heeft de Mavic 2 Zoom een 24-48mm lens. Deze feature geeft je de mogelijkheid om shots te maken met het zogenaamde ‘vertigo’ ofwel ‘dolly zoom’ effect. Ook geeft het de mogelijkheid om een 48 (!) megapixel foto te maken, bestaande uit 9 losse foto’s die de drone bij elkaar voegt. De lens zelf maakt foto’s met 12 megapixel, wat wel minder is dan de 2 pro versie.

DJI Mavic Zoom 2 specificaties

Product DJI Mavic 2 zoom
Megapixels 12
Gewicht 905 gram
Video 2160p (4K)
Maximale accuduur 31 min
Maximale vliegafstand 18 km
Prijs €€€
Aanbieder Coolblue »
Aanbieder CameraNu »

Bekijk bij Coolblue » Bekijk bij CameraNu »

Conclusie

Dat zijn ze! In het kort, als je drones vergelijkt, realiseer je je snel hoeveel variatie er alleen al door DJI wordt aangeboden. Hoe je het ook bekijkt - of het nu de kwaliteit van de build is, samen met de technologie en software aan boord, het beeld dat de camera's produceren of het betaalbare prijskaartje, DJI wint.

Product DJI Mini 2 DJI Mavic Air 2 DJI Mavic 2 pro DJI Mavic 2 zoom
Megapixels 12 48 20 12
Gewicht 249 gram 430 gram 907 gram 905 gram
Video 2160p (4K) 2160p (4K) 2160p (4K) 2160p (4K)
Maximale accuduur 31 min 34 min 27 min 31 min
Maximale vliegafstand 10 km 18,5 km 18 km 18 km
Prijs €€ €€€€ €€€
Aanbieder Coolblue » Coolblue » Coolblue » Coolblue »
Aanbieder CameraNu » CameraNu » CameraNu » CameraNu »

Plaats een reactie