Spotshare, fotografie gear blog

Canon EOS R7 - Veelzijdige alleskunner

Geüpdatet op 25 mei 2022 #Gear review 5

Canon nieuwste systeemcamera’s zijn de Canon EOS R7 en Canon EOS R10. In dit artikel gaan we kijken naar de specificaties van de nieuwe EOS R7 en of dit een geschikte camera voor je is!

Lees hier de eerste indruk van de R10 »

Lees hier de verschillen tussen de R7 en R10 »

Introductie Canon EOS R7

Sinds deze R7 en R10 heeft Canon nieuwe systeemcamera’s gemaak met APS-C sensor in de R serie. Voorgaande camera’s in deze serie bevatte namelijk alleen maar full-frame sensoren, en eerdere systeemcamera’s met APS-C sensor waren familie van de M-serie.

De R7 is gericht op een vergelijkbare markt voor enthousiaste fotografen, die bekend zijn met modellen zoals de bestaande EOS 90D en de EOS 7D Mark II.

8 stops in-body Beeldstabilisatie (IBIS)

De R7 body heeft een in-body beeldstabilisatie tot wel 8 stops (!), wat cameratrillingen voorkomt. Zo kun je een langere sluitertijd gebruiken wanneer je uit de hand foto’s maakt, zonder dat trillingen je foto wazig maken. Ook heel handig wanneer je video’s maakt met je nieuwe R7.

Nieuwe Autofocus-opties

De vernieuwde autofocus geeft de Canon EOS R7 een 100% ‘focus-coverage’, wat inhoudt dat je kan focussen in je gehele foto, ook op onderwerpen die dichtbij de randen van je foto staan. Daarnaast is het autofocussysteem uitgebreid met ondermeer auto- (die waar je in rijdt) dier- en lichaam detectie. Zo zorg je ervoor dat elk onderwerp goed wordt scherpgesteld!

32.5 Megapixel APS-C sensor en 15 frames per seconde

De APS-C formaat sensor heeft 32.5 megapixel en een crop-factor van 1.6x. Je beelden worden dus 1.6x ingezoomd ten opzichte van een full-frame sensor. Ideaal dus wanneer je in de natuur foto’s van wildlife gaat schieten, of aanwezig bent bij sport wedstrijden. Naast de crop-factor is ook het aantal frames per seconde zeer voordelig wanneer er veel actie in je shot is. De R7 heeft namelijk een fps van 15, en zelfs een fps van 30 bursts met de elektronische sluiter van de camera.

Perfecte video-specs voor content creators

De camera filmt in 4k op 30 fps óf 60 fps, en 120 fps in 1080p voor de mooiste slow-mo shots. Daarnaast heb je de mogelijkheid om video’s te schieten met het C.LOG3 profiel wat je een hele grote dynamic range geeft in je rauwe materiaal. Ook het opnamelimiet is veel groter dan vergelijkbare camera’s, namelijk 6 uur per clip!

Dual SD slot voor ruime opslag

De R7 heeft de mogelijkheid om 2 SD kaartjes te gebruiken. Ideaal dus als je foto’s en video’s op aparte kaartjes wilt schrijven, of RAW en JPG beelden tegelijk wilt opslaan. Om alle mogelijkheden van de camera te benutten is het aan de raden een SD kaart met UHS-II ondersteuning aan te schaffen.

Conclusie

De EOS R7 is een zeer goede optie voor enthousiaste liefhebbers. Het herziene autofocussysteem is een grote stap verder dan wat de EOS M6 II biedt, zowel qua snelheid als eenvoud, en gaat veel verder dan een autofocus sensor van een spiegelreflex.

Ook biedt de sensor van de R7 met 32.5 megapixel meer dan voldoende materiaal om grotere prints mee te kunnen maken, en geeft de grotere buffer een uitstekende mogelijkheid om sport en wildlife te kunnen vastleggen.

Beschikbaarheid Canon EOS R7

Het nieuwe model is beschikbaar vanaf juni bij o.a. Coolblue en CameraNu.

Plaats een reactie

Reacties

 • Geplaatst door 691699 op 11/13/22 8:11pm

  http://slkjfdf.net/ - Ooyigugat Onodoba sdp.gdpz.spotshare.nl.pcb.aa http://slkjfdf.net/

 • Geplaatst door 669357 op 11/12/22 4:38pm

  http://slkjfdf.net/ - Akohua Exugimui ffp.qieg.spotshare.nl.evy.zh http://slkjfdf.net/

 • Geplaatst door 886475 op 11/12/22 3:39pm

  http://slkjfdf.net/ - Epoodofv Ubusecu mjp.jqxm.spotshare.nl.hts.pa http://slkjfdf.net/

 • Geplaatst door 972573 op 11/04/22 10:53pm

  http://slkjfdf.net/ - Uyaixarte Eriwecagg tdx.jdcc.spotshare.nl.zci.qn http://slkjfdf.net/

 • Geplaatst door 165146 op 11/04/22 10:33pm

  http://slkjfdf.net/ - Oabigld Icofiso ekx.mcoo.spotshare.nl.vzs.mi http://slkjfdf.net/