Spotshare, fotografie gear blog

Hoe je fantastisch licht aan je foto toevoegt in Photoshop of Lightroom.

Geüpdatet op 14 april 2021 #Tutorials

Het bewerken van je landschapsfoto's, sommige vinden het geweldig, andere weten niet hoe ze moeten beginnen. Hoe zorg je er nou voor dat jouw foto de wow-factor krijgt? Fotograaf en youtuber Serge Rameli legt dit uit in een van zijn video's op zijn youtube account.

Het meerendeel van de technieken die Serge gebruikt in de video kunnen zowel in Abobe Photoshop Camera Raw als in Adobe Lightroom uitgevoerd worden. Voor het toevoegen van een andere lucht heb je helaas wel Photoshop nodig, dus ik raad je aan een foto te bewerken waarbij je zelf al versteld stond van de mooie lucht ;-).

Door gebruik te maken van lokale bewerkingen kun je in Lightroom of Camera raw extra licht toevoegen. Zo voeg je sfeer en extra kleur toe aan je foto, waardoor je van een saaie foto een geweldige plaat kunt maken. Serge heeft nog veel meer handige tips op zijn youtube account, dus de rest van zijn video's zijn ook zeker een kijkje waard! Bekijk hieronder de video van Serge, en vergeet jouw resultaat niet te delen op onze website of op instagram met #spotsharenl ;-).

Plaats een reactie

Gerelateerde artikelen: