Top 3 spiegelreflexcamera's voor beginners 2018

Top 3 spiegelreflexcamera's voor beginners 2018

Op zoek naar je eerste spiegelreflex camera, maar je weet niet welke je moet kiezen? Hier vind je een top 3 spiegelreflex camera's voor beginners in 2018!

Ben je inmiddels een beetje bekend met ISO, sluitertijd, diafragma en hoe deze werken in de belichtingsdriehoek, of wil je dit juist beter onder de knie krijgen? Fantastisch, dan is het tijd voor je eerste instap camera met verwisselbare lenzen. In het begin kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke spiegelreflex camera is geschikt voor een beginner en bij welke camera moet ik alle instellingen al onder de knie hebben?

Om het wat makkelijker te maken hebben we maar liefst 2 top 3's voor je samengesteld. De top 3 Canon camera's en top 3 Nikon camera's. Ieder heeft zo zijn voorkeur voor een merk, maar deze twee merken zijn wel de grootste op de markt. Een verkeerde beslissing tussen de twee bestaat dan ook niet.

Gelijk aan de slag met je spiksplinternieuwe spiegelreflex? Bekijk dan even deze video, zodat je gelijk je eerste foto kunt maken!

En dan nu de beste camera's voor beginners in 2018!

Top 3 Canon

 1. Canon EOS 1300D

  De Canon EOS 1300D is perfect voor een beginnende fotograaf. Naast de 18 megapixel resolutie en een ISO bereik van 100-6400 is deze camera ook nog voorzien van de nieuwste snufjes zoals Wi-Fi en NFC. Op deze manier zet je je foto's snel en draadloos over naar je smartphone of tablet en kan je deze meteen delen met vrienden en familie op social media.
    Bekijk de Canon EOS 1300D

 2. Canon 750D

  De Canon 750D is iets duurder maar heeft wel een extra hulpstand, die je als beginnende fotograaf snel opweg kan helpen om het fotograferen onder de knie te krijgen. Ook de resolutie van deze camera is iets beter, namelijk 24,2 megapixels. Ook deze camera beschikt over Wi-Fi en NFC en heeft zelfs voor bijvoorbeeld selfies een kantelbaar scherm.
    Bekijk de Canon EOS 750D

 3. Canon 200D

  De Canon 200D is een uitkomst voor vloggers of smartphone fotografen. Ook deze camera beschikt over de hulpfunctie, zodat je snel aan de slag kunt met je nieuwe aankoop. De camera bevat een kantelbaar scherm en een aansluiting voor externe microfoon voor je vlogs. De ISO range is nog iets beter dan de vorige twee, namelijk 100-25600.
    Bekijk de Canon EOS 200D

Top 3 Nikon

 1. Nikon D3400

  De Nikon D3400 heeft een hulpfunctie, die je helpt om handmatige instellingen beter te leren kennen. Met 24,2 megapixel en 100-25600 ISO range ben je verzekerd van hoge kwaliteit foto's. Nikon biedt ook een app genaamd SnapBridge, waarmee je smartphone continue in contact staat met je camera om snel je gemaakte foto's te delen.
    Bekijk de Nikon D3400

 2. Nikon D5300

  In tegenstelling tot de nr 1 heeft de Nikon D5300 een kantelbaar scherm, handig voor vlogs en selfies. Ook heeft deze camera een aansluiting voor een externe microfoon, waardoor het een uitkomst is voor vloggers.
    Bekijk de Nikon D5300

 3. Nikon D7500

  De Nikon D7500 is eigenlijk net een stapje verder dan bovengenoemde en dus ideaal voor fotografen die het fotograferen net wat serieuzer aan willen pakken. De camera heeft een ongelofelijk ISO bereik van 100-51200, maar liefst 51 scherpstelpunten en kan tot 8 foto's per seconde maken. Op deze manier mis je geen actie meer en heb je altijd het beste moment te pakken.
    Bekijk de Nikon D7500

 

Denk er aan dat je naast de camera body ook nog een bijbehorende lens nodig hebt om echt aan de slag te kunnen. Bij Coolblue kun je deze makkelijk selecteren op de productpagina, zo heb je een combi-deal met camera body én lens. Voor sommige instap camera's zijn er ook starterskits beschikbaar, compleet met extra batterij, tas en geheugenkaarten.

Plaats reactie
Ook interessant

tips

Top 5 beste Sinterklaas- en kerst cadeau's voor de fotograaf

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat de cadeautjes weer rond je oren vliegen. Grote kans dat je een familielid of vriend(in) hebt die fotograaf is en laat je nou nét zijn of haar lootje getrokken hebben! Wij geven je cadeautips.

landschap

Welke instellingen zijn het best voor landschapsfotografie?

De beste instellingen voor landschapsfotografie, en zo ook voor elke andere tak van fotografie, bestaan niet. Belangrijk is om te begrijpen hoe de belichtingsdriehoek werkt en hoe je deze toepast. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden

landschap

Wat is de beste lens voor landschapsfotografie?

Er is helaas niet één lens die je per se moet gebruiken voor landschapsfotografie. De lens die je gaat gebruiken wordt in feite bepaald door het eindresultaat wat je voor ogen hebt. In dit artikel bekijken we welke lens je wanneer kan gebruiken.