Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

Interview met Tommy Ferraz

Geüpdatet op 15 april 2021 #Interview

Op SpotShare vinden we natuurlijk veel fotografen, ieder met zijn eigen verhaal. Vandaag zijn we in gesprek met Tommy Ferraz.

Van Spanje naar Amsterdam. Tommy Ferraz is ondernemer en gepassioneerd fotograaf gebaseerd in Amsterdam. Prachtige zonsopkomsten of helderblauwe uurtjes zien we in zijn portfolio. We zijn met Tommy in gesprek gegaan over zijn fotografie, zijn favoriete fotolocaties en wat voor advies hij andere fotografen zou geven.

Hey Tommy, vertel eens, hoe ben je begonnen met fotografie?

Ik heb al lange tijd interesse in fotografie, ik heb zelfs een DSLR gekocht, een Sonly Alpha 200. Uiteindelijk kon ik de tijd niet vinden om serieus aan fotografie te werken en ben ik het een beetje vergeten. Tot een paar jaar geleden. Ik had wat problemen met angst en stress van het werk en ik moest een hobby vinden die me ontspande. En fotografie werkt in die zin prima voor mij!

Wat is je go-to-spot voor landschapsfotografie en hoe scout je goede fotografie locaties?

Ik ben helemaal verliefd op het centrum van Amsterdam, vooral de Jordaan en de Zaanse Schans. Ik ben niet erg goed in het scouten van locaties. Ik probeer ze vast te pinnen in Google Maps, maar ik vergeet dat vaak te doen.

Wat zit er in je cameratas op dit moment?

Ik moest een paar maanden geleden alles nieuw kopen, nadat mijn vorige rugzak met al mijn fotografische uitrusting was gestolen. Momenteel heb ik een Nikon D7200, een Nikon 50mm f1.8 lens en een Tokina 11-20mm (ter vervanging van mijn oude Tokina 11-16mm). De rugzak is van Thule, het statief is een SIRUI ET-1004 met een balhoofd E-10 (erg blij met deze set). En onlangs kocht ik iets heel tof, de Carry Speed ​​Pro Mark III-riem.

Hoe ziet een typische fotografie dag eruit voor jou?

Zoals ik al zei gebruik ik fotografie als een manier om stress te verlichten. Het hangt van mijn stemming af. Ik ga fotograferen als ik daar zin in heb. Dit werkt niet erg goed met weersvoorspellingen voor het vastleggen van de beste zonsondergangen of zonsopgangen, maar toch ... ik improviseer veel.

Wie zijn twee van je favoriete fotografen en waarom? Wat is het dat je zo inspireert in deze werken?

Dit is beschamend haha. Ik weet niet veel over de geschiedenis van fotografie. Nogmaals, voor mij is dit een hobby. Ik ontspan door foto's te maken, niet door te lezen over fotografie. Eigenlijk hou ik ook van films, en ik herinner me nooit de namen van directors en acteurs. Waarom zou het dan anders zijn met fotografie?

Wat is het belangrijkste advies dat je anderen zou willen geven voor het maken van goede landschapsfoto's?

Ik denk niet dat ik andere advies kan geven, maar ik kan vertellen wat voor mij werkt. Heb geduld (wacht op het juiste moment, maar probeer het ook steeds opnieuw en opnieuw totdat je vastlegt wat je wilde) en accepteer dat je de externe omstandigheden niet kunt beheersen. Ik denk dat daarom de fotografie me ontspant, het draait allemaal om acceptatie.

-

Bedankt voor het interview Tommy!  Wil je op de hoogte blijven van Tommy's werk? Check zijn fotografie locaties op zijn profiel, en bekijk de prachtige foto's op zijn instagram of website!

Plaats een reactie