Sony A7: de verschillen en welke je moet kopen

Sony A7: de verschillen en welke je moet kopen

Als je als fotograaf op zoek bent naar een nieuwe fullframe systeemcamera kom je al snel de Sony Alpha A7 series tegen. Een prachtige serie camera’s die zowel geschikt is voor de amateur, gevorderde en professionele fotograaf. Wat je waarschijnlijk ook is opgevallen zijn de vele verschillende systeemcamera’s in deze serie. Wat zijn de verschillen bij de Sony A7 camera’s en welke is het meest geschikt voor jou als fotograaf?

Sony A7 verschillen in een overzicht

Swipe de tabel naar links op mobiele apparaten

Specificatie A7 A7 II A7 III A7r II A7r III A7S A7S II
Megapixels 24,3 24,3 24,2 42,4 42,4 12,2 12,2
Frames per seconde 5 5 10 5 10 2.5 5
Scherpstel punten 117 117 693 424 399 25 169
Video full HD full HD 4K 4K 4K 4K 4K
Batterijcapaciteit 1080 mAh 1020 mAh 2280 mAh 1020 mAh 2280 mAh 1080 mAh 1020 mAh
Prijs €€ €€€ €€€ €€€€ €€ €€€
Aanbieder Coolblue Coolblue Coolblue Coolblue X Coolblue X
Aanbieder CameraNu CameraNu CameraNu CameraNu CameraNu CameraNu CameraNu

Van spiegelreflex camera naar systeemcamera

Stap je over van een spiegelreflexcamera naar een systeemcamera? Of van een ander merk camera naar deze Sony A7 serie? Dan wil je natuurlijk niet al je aangekochte lenzen moeten vervangen. Gelukkig zijn er voor deze Sony serie zogenaamde adapters beschikbaar, zodat je bijvoorbeeld je Canon lezen op je nieuwe Sony Systeemcamera kan gebruiken!

Adapter voor Canon EF/EF-S lenzen Adapter voor Nikon F lenzen Bekijk alle lensadapters »

Verschillen Sony Alpha A7 serie

De gehele serie bestaat uit: Sony Alpha A7, A7I, A7II, A7III, A7s I en II en de A7r I II en III. Met ook een flink prijsverschil tussen de Sony Alpha A7 en de Sony Alpha A7r snappen we dat je graag wilt weten waar dat vandaan komt.

Sony Alpha A7, A7II en A7III

Het verschil tussen deze camera’s zit vooral in de frames per seconde (de A7III met 10 fps en A7 en A7II 5 fps) en het aantal scherpstelpunten (A7 III 693 punten en 117 scherpstelpunten voor de A7 en A7II). Ook heeft de A7III de mogelijkheid om in 4K te kunnen filmen.

Sony Alpha A7r III en A7s II

De A7s (s staat voor sensitive) serie is eigenlijk gericht op videografen, dat zie je ook terug in het aantal megapixels van de sensor, 12.1 megapixels. De A7r kenmerkt zich juist met een hoog aantal megapixels (r staat namelijk voor resolution), 42.1.

Je doel bepalen

Om erachter te komen welke systeemcamera de beste is voor jou, is het handig om bij jezelf na te gaan wat je graag zou willen fotograferen, of filmen, natuurlijk. Wanneer je namelijk voor video kiest is het A7s model zeer geschikt aangezien dit model over specialistische video functies bevat. Als alleen filmen in 4K voor jou van belang is, zijn ook de A7III, A7r II en III een mogelijkheid.

Fotograaf je liever dan dat je filmt? Dan zijn de andere modellen meer geschikt, maar is er nog wel wat uitzoekwerk. Leg je vaak sportevenementen vast, of zelfs wildlife? Dan is een hoge fps van belang, je wilt namelijk niet dat je net het mooiste shot mist! De A7III en A7r kunnen beide tot 10 frames per seconde vastleggen en dus zeer geschikt voor deze takken van fotografie.

Wanneer het aantal frames per seconde en het aantal scherpstelpunten niet belangrijk zijn, bijvoorbeeld bij landschapsfotografie, voldoen de A7 en A7II ook. Deze modellen hebben 117 scherpstelpunten en 24 megapixels, prima specificaties voor een prachtige landschapsfoto.

Plaats reactie
Ook interessant

Beste laptops voor fotobewerking

tips

Beste laptops voor fotobewerking

Wij leggen uit waar je laptop aan zou moeten voldoen wanneer je foto’s wilt bewerken en geven een aantal voorbeelden van krachtige en betaalbare laptops, geschikt om jouw platen nog mooier te maken.

De Bloedmaan fotograferen, hoe doe je dat?

landschap

De Bloedmaan fotograferen, hoe doe je dat?

De nacht van zondag 21 januari vanaf 4:30 is de bloedmaan, oftewel een maansverduistering, weer te zien. Wil je deze mooi op de foto krijgen? Wij leggen uit hoe je deze het best kan fotograferen!

Beste systeemcamera voor beginners

tips

Beste systeemcamera voor beginners

Op zoek naar een systeemcamera voor beginners? We zetten de beste voor je op een rijtje, zodat je meteen aan de slag kunt met fotograferen met je nieuwe systeemcamera.