Spotshare, fotografie gear blog

5 tips om je aantal instagram volgers organisch te laten groeien

Geüpdatet op 13 april 2021 #Tips en tricks

Iedereen is natuurlijk op zoek naar dé manier om snel hun aantal Instagram-volgers te vergroten. Er zijn een aantal snelle hulpmiddelen die je kunt gebruiken om dit doel te bereiken, zoals apps of websites die je opeens heel veel volgers bezorgen. Dit zijn echter zogenaamde 'ghost followers', en daar heb je eigenlijk niets aan. Dit zijn namelijk slapende accounts die geen interactie met jouw profiel aangaan. We geven je een aantal tips hoe je echt een goede organische volgerbase op bouwt. Houd er ook rekening mee dat dit niet van dag op nacht gebeurd, maar veel inzet en tijd nodig heeft. Succes!

Psst, wil je nog betere fotografie gebruiken op je Instagram pagina? Kijk dan even bij onze top 3 beste spiegelreflex camera's voor beginners, zo kan je gelijk van start met het posten van de beste content op je account!

 1. #Hashtags

  Hashtags zijn natuurlijk dé manier om jouw content zichtbaar te maken in Instagram. Je kan tot 30 hashtags gebruiken om je foto te verspreiden. Gebruik alle 30 dus ook! Als je 30 keer kans hebt om miljonair te worden, zou je dan maar 20 van deze kansen gebruiken? Natuurlijk niet. Taggen maar dus!

  Zoek naar hashtags die populair zijn, maar niet té druk. Bijvoorbeeld van 100.000 tot de 500.000 posts. Zo zorg je ervoor dat je foto opgemerkt wordt, maar niet verloren gaat door de stroom van content op deze hashtag.

  Om snel toegang te hebben tot je hashtag, voeg je hashtags toe als keyboardshortcut / text replacement in je telefoon. Zo heb je met 1 woord of zin razendsnel jouw hashtags ter beschikking!
  #spotsharenl #fotovandedag #igersholland

 2. Zorg voor een consistente stijl

  Een eigen stijl zorgt er niet alleen voor dat je overzicht van je content er goed uit ziet, maar zorgt ook voor een persoonlijke touch. Als jouw foto in een hashtag-overzicht verschijnt en volgers herkennen jouw stijl, is het veel aannemelijker dat mensen jouw foto bekijken en liken, gewoonweg omdat jouw stijl ertussen uit springt.

  Om je content overzichtelijk te houden is het handig om steeds dezelfde ‘vorm’ foto aan te houden. Het is niet wenselijk om een slordig overzicht te hebben omdat er gekke vormen foto’s tussen zitten. Potentiële volgers kijken naar je overzicht wanneer ze besluiten om je te volgen, niet naar 1 specifieke foto. Zorg er dus voor dat jouw serie foto’s een consistente vorm hebben.
 3. Profiel beschrijving 'on point'

  Je overzicht is het eerste wat mensen zien wanneer ze je profiel bekijken. Zorg ervoor dat jouw beschrijving van je profiel dan ook kort en krachtig is. Wat heel duidelijk is zijn opsommingen oftewel lijstjes. Deze zie je vaak met een emoticon ervoor om nog meer context te geven. Door je beschrijving alvast in je notities te schrijven kun je hier ook enters in toevoegen. Dit kan niet als je je beschrijving rechtstreeks in instagram schrijft, dus doe dit vooral in je notities. Vervolgens kun je je creatie kopiëren en plakken in je beschrijving. Een voorbeeld hoe dit eruit komt te zien kun je bekijken op ons account @spotsharenl.

 4. Interactie met je volgers

  Je volgers hebben interesse in jouw werk. Je zou ze dankbaar moeten zijn. Reageer op je volgers die een comment plaatsen op je werk. Jij vind het prettig om reacties te ontvangen, de ander ook om te weten dat jij het ook echt gelezen hebt en waardeert. Daarnaast is het aantal reacties onder je post nu verdubbeld, zo ziet Instagram dat deze post populair is en zal deze dan meer zichtbaarheid geven. #Win-win!

 5. Volg soortgelijke gebruikers

  Doordat je accounts volgt die soortgelijke content plaatsen, kun je van elkaar leren en zie je ook verschillende invalshoeken. Bijkomend voordeel is dat je in de lijst met ‘Voorgestelde accounts' naar boven komt wanneer andere gebruikers deze accounts ook volgen. Zo ben je sneller zichtbaar bij potentiële volgers en heb je een grotere kans dat ze jouw account ook zullen volgen.

We hopen dat deze tips je helpen om je Instagram naar een hoger niveau te tillen!
Enne: vergeet ons ook niet te volgen om op de hoogte te blijven van de vetste fotolocaties in Nederland! ;-) @spotsharenl

Plaats een reactie