Spotshare, fotografie gear blog

5 tips voor lentefotografie in je landschapsfoto's

Geüpdatet op 15 april 2021 #Tips en tricks

Het is weer voorjaar en dat betekent natuurlijk prachtige lenteochtenden en bollenvelden in bloei. We hebben wat tips om deze lente zo goed mogelijk vast te leggen!

1. Geen vroege wekker, wel een zonsopkomst

Een voordeel van de lente is dat de zon zich niet heel vroeg laat zien. Je hoeft dus niet zo vroeg uit bed om de mooiste plaatjes te schieten. Maak hier dus ook gebruik van, door nu alvast je momenten te pakken!

2. Zonnige dagen, koele nachten

Bij warme dagen en windstille, koelere nachten ontstaat er nevel en mist. Ideaal dus voor dromerige en mysterieuze landschapsfoto’s!

Foto: Melvin Jonker

3. Bollenvelden

Het voorjaar betekend natuurlijk tulpen en andere prachtige bloemen. De bollenvelden staan er weer prachtig gekleurd bij,een gezicht dat je alleen in het voorjaar ziet. Zeker de moeite waard om deze eens op te zoeken. Weet je niet waar je heen moet? We hebben wat mooie locaties met bollenvelden voor je op een rijtje gezet!

Foto: Dennis Polman

4. Goede uitrusting

Overdag kan het kwik aardig oplopen, maar s’ochtends kan het toch nog aardig fris zijn. Wees hier op voorbereid en kleed je s’ochtends bij het fotograferen wat warmer aan. Zo voorkom je dat je met bevroren handjes achter je camera zit ;-).

5. Volledige scherpte

Wanneer je de lente door je lens laat glippen is het natuurlijk de bedoeling dat je foto van voor tot achter scherp is. Stel hier voor een diafragma tussen de F11 en F16 in en gebruik zo nodig een stevig statief zodat je sluitertijd je niet in de weg zit.

Foto: Watze Maijs

Met deze tips zou je een eind moeten komen. Vergeet ze niet te delen op onze website, of op instagram met de hashtag #spotsharenl! 

Plaats een reactie