Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

Canon EOS 250D Review

Geüpdatet op 15 April 2021 #Gear review

In deze review neem ik je mee in de bevindingen van de Canon EOS 250D.

De Canon EOS 250D is door Canon bekend gemaakt op 10 april 2019. De 250D is de opvolger van de Canon EOS 200D. De 250D is een APS-C (crop) spiegelreflexcamera die qua specificaties ongeveer vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de Canon EOS 800D spiegelreflexcamera of de Canon M50 systeemcamera.

Canon EOS 250D

Specificaties van de Canon 250D

De body is gemaakt van een kunststof behuizing waardoor deze camera de lichtste spiegelreflex body op dit moment is. De body is ontzettend compact, waardoor de knoppen wat dichter op elkaar zitten ten opzichte van een robuustere body zoals bijvoorbeeld de Canon EOS 800D.

Kantelbaar scherm

De body bevat een kantelbaar scherm, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld vloggers zodat je ziet wat je filmt, of om te fotograferen vanuit lastigere standpunten. Het scherm zelf is een touchscreen, zo hoef je niet meteen alle knoppen uit je hoofd te kennen en kun je je gewenste functie via het scherm bedienen.

Lens mount

De lensmount van Canon EOS 250D is de EF en EF-s vatting. Je kunt dezelfde lenzen gebruiken als je andere body’s van Canon. Wanneer je de kitlens ook aanschaft komt de camera met een 18-55mm f/4-5.6 lens. Een volgende, betaalbare, lens die je kunt overwegen is de 50mm F1.8. Ideaal voor portretten en ook een prachtige lens om onscherpe achtergronden met open diafragma mee te ontdekken.

Instellingen en Menu

De instellingen op de camera zijn nog simpeler geworden dan de voorgaande modellen. Dit is heel handig voor beginnende fotografen die meer geavanceerde instellingen (nog) niet nodig hebben. Dit zie je ook terug in het instellingenmenu. Je kunt een aantal opties handmatig aanpassen, maar ook daar is alles heel erg gericht op gebruiksvriendelijkheid. Bij elke optie wordt deze ondersteund met visuele hints.

Instellingen menu 250D goed voor beginners

Bluetooth en Wifi

Doordat de camera is uitgerust met bluetooth en wifi, heb je razendsnel toegang tot je foto’s op je mobiel en tablet. Op deze manier kun je gelijk je nieuwste foto bewerken en plaatsen op je social media, zonder het gebruik van kabel of computer.

4k filmen

We noemde het eerder al, met de nieuwe beeldprocessor is het mogelijk om te filmen in 4k met 30fps. Wel moet je rekening houden met een grotere cropfactor. Je kunt dus niet hele weidse shots maken zonder dat je gebruik maakt van een groothoek lens, zoals de Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6. Door het kantelbare scherm is het heel makkelijk om jezelf te zien wanneer je bijvoorbeeld aan het vloggen bent.

Nieuw cr3 raw format

Doordat de camera in het nieuwe CR3 format, oftewel compressed raw, je beelden opslaat, kun je meer foto’s op een geheugenkaart bewaren omdat deze bestanden kleiner zijn dan de voorgaande raw files. Zo hoef je minder snel een nieuwe SD kaart aan de schaffen.

Alle specificaties

Product Canon EOS 250D
Megapixels 24,1
Beeldprocessor DIGIC 8
Gewicht 494 gram
Video Full HD (1080p), Ultra HD (4K)
ISO 100 - 25600
Sensor APS-C, 1,6x crop
Aanbieder Bol.com »
Aanbieder CameraNu »

Canon EOS 250D vs Canon EOS 200D

In vergelijking met de voorganger is de 250D qua uiterlijk niet veel veranderd. De grip van de body is iets dieper daardoor je de body wat beter vast kunt grijpen. De beeldprocessor is daarentegen wel verbeterd. De 250D maakt gebruik van de Digic 8-beeldprocessor, waarbij de 200D nog de Digic 7-beeldprocessor bevatte. Dit betekend in de praktijk dat de 250D nu in staat is om in 4k te filmen met 30 frames per seconde.

Ook de Eye detection is een toevoeging en ook gelijk de eerste spiegelreflexcamera van Canon met deze feature. Op deze manier stel je altijd scherp op iemands oog, ook als wanneer iemand door het beeld beweegt!

Ook al is de batterij onveranderd, door de nieuwe processor en een optische zoeker ipv elektronische, gaat de 250D langer mee op één batterij dan de 200D. Zo kun je er iets meer dan 1000 foto’s mee schieten.

Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij CameraNu »

Plaats een reactie

Gerelateerde artikelen: