Spotshare, de mooiste fotolocaties bij jou in de buurt blog

Beste cameratas voor jouw spiegelreflex of systeemcamera

Geüpdatet op 12 april 2021 #Gear guides

Zoek je een goede cameratas voor je nieuwe camera? Een tas waar je alleen je camera in kwijt kunt, of moeten er ook objectieven en accessoires mee? Om je niet een ongeluk te tillen is het toch verstandig om keuzes te maken in welke lenzen je wel en niet mee neemt. dit daagt je ook weer creatief uit om gebruik te maken van de apparatuur die je bij je hebt.

Soorten camera tassen

Voor elke gebruikssituatie is er een andere camera tas geschikt. Zo heb je volledige rugtassen, die geschikt zijn voor op reis of als je een hele dag op pad gaat en veel lenzen of andere appratauur mee neemt, zo heb je genoeg ruimte voor je lenzen en andere camera accessoires die je nodig hebt bij het fotograferen. Of juist een schoudertas, waar je makkelijk en snel je camera gereed hebt. Of een snuittas, ontzettend compact en heel makkelijk mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie!

Om rekening mee te houden

Wanneer je een nieuwe cameratas gaat kopen is het verstandig om na te gaan waar je hem precies voor gaat gebruiken, en natuurlijk wat voor soort fotograaf je bent. Hieronder een kort overzicht met tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe cameratas!

Think Tank Urban Approach 15 Mirrorless Backpack cameratas voor systeemcamera

Beste rugtas voor een spiegelreflexcamera en systeemcamera

De meeste tassen voor een spiegelreflexcamera zijn natuurlijk ook gelijk te gebruiken voor een systeemcamera. Je hebt dan wel de keuze om voor een kleiner formaat rugtas te gaan, omdat systeemcamera's door het compacte formaat minder ruimte innemen.

Er zijn ook tassen verkrijgbaar die speciaal voor systeemcamera's ontworpen zijn, zodat je met een prettige indeling veel lenzen en accessoires kwijt kunt, zoals de Think Tank Urban Approach 15 Mirrorless Backpack. Deze rugtas heeft zelfs ruimte voor een 15 inch laptop aan de achterzijde en het design is zo ontworpen dat deze comfortabel zit bij langere tijd dragen.

  Bekijk beste rugtassen voor spiegelreflexcamera's bij Coolblue of CameraNu
  Bekijk beste rugtassen voor systeemcamera's bij Coolblue of CameraNu

Rugtassen, ideaal voor de actieve fotograaf

In een rugtas neem je gemakkelijk je camera met al je lenzen en accesoires mee. Ideaal wanneer je weet gebruik te gaan maken van verschillende lenzen, filters, flitsers of andere accessoires. Daarnaast is in de grotere rugzakken meestal ruimte voor een laptop- en of tablet.

Genesis Ursa M schoudertas Groen

Schoudertassen voor snel toegang tot je camera

Een schoudertas is geschikt voor wanneer je niet lang op pad hoeft en niet al je lenzen nodig denkt te hebben. Zo hoef je niet zwaar te tillen en heb je snel toegang tot je camera en bijvoorbeeld 1 of 2 extra lenzen.

Pas op dat je er niet teveel in doet. Een schoudertas kun je niet zo makkelijk op je rug dragen, waardoor je sneller last krijgt van het gewicht.

  Bekijk beste schoudertassen voor spiegelreflexcamera's bij Coolblue of CameraNu
  Bekijk beste schoudertassen voor systeemcamera's bij Coolblue of CameraNu

Caruba Compex CP-30 snuittas voor systeemcamera en spiegelreflexcamera

Snuittas, voor kleinere camera’s onderweg

Wanneer je opbergruimte schaars is, of maar 1 lens nodig hebt is een snuittas ideaal. Hij is ontzettend klein en compact, zodat je geen last hebt van de grootte of het gewicht. Aan de bovenkant van een snuittas zit een flap waardoor je je camera direct uit de tas pakt. Zo mis je geen moment van de actie om je heen.

Er zijn snuittassen beschikbaar voor compact-, systeem- en spiegelreflexcamera's, en in sommige tassen is zelfs ruimte voor 1 extra lens.

  Bekijk beste snuittassen voor spiegelreflexcamera's bij Coolblue of CameraNu
  Bekijk beste snuittassen voor systeemcamera's bij Coolblue of CameraNu

Kom je er toch niet uit of zit jouw cameratas er toch niet tussen?

Dan heeft CameraNu een handig stappenplan dat je kunt doorlopen, om zo tot de juiste tas voor jou te komen.

De juiste cameratas voor jouw via de tassen-vinder van CameraNu: Tassen-vinder

Ieder zijn voorkeur!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de aankoop van de juiste cameratas? Laat dan een reactie achter en we helpen je zo snel mogelijk op weg. We zijn benieuwd, welke soort cameratas heeft jouw voorkeur?

Plaats een reactie